Cerecetătorii americani au descoperit recent că persoanele care consumă bere cu moderaţie prezintă un risc cu 54% mai redus de a dezvolta afecţiuni degenerative şi de a suferi pierderi de memorie.
Berea consumată în cantităţi moderate – doza zilnică recomandată în cazul femeilor este 330 mililitri de bere şi în cazul bărbaţilor, de 660 mililitri de bere – poate reduce riscul de declin cognitiv şi demenţă, potrivit Mediafax.
Rezultatele studiului arată că persoanele care consumă moderat bere au performanţe vizibil mai bune la testele de memorie. Femeile care consumă o cantitate moderată de alcool în mod regulat sunt cu 20% mai puţin predispuse să experimenteze pierderi de memorie şi o activitate cerebrală mai slabă.
“Există foarte multe studii care au cercetat sau cercetează efectele consumului de alcool în general şi de bere în particular asupra memoriei şi capacităţii cognitive. Rezultatele au condus spre o unică concluzie: un consum moderat de alcool poate avea efecte pozitive pe termen lung în ceea ce priveşte reducerea riscului de apariţie a afecţiunilor degenerative şi pierderilor de memorie.
Aceste rezultate trebuie însă interpretate cu atenţie, pentru că un consum abuziv de alcool nu poate avea decât efecte negative”,afirmă preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, Corina Zugravu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu